Leerlingen vs. Personeel

23-4-2015, kolderdag

De jaarlijkse voetbalklassieker: Personeel – Leerlingen, vond plaats op het zonovergoten grasveld van Nenijto. Doorgaans gebruikt voor de gymlessen, nu een arena, eh sorry Kuip, of Kasteel, zo je wilt, tussen de gevestigde orde en een stel enthousiaste jonge honden.
Een gevecht was het, beide teams gedreven om maar niet te verliezen, de inzet was namelijk hoog: EER en RESPECT, tot in ieder geval de volgende voetbalwedstrijd…
Het voetbal was van een hoogstaand niveau, vooral in defensief opzicht was de personeelsploeg sterker dan de leerlingen die met hun vele technische capaciteiten het personeelsteam  veel werk bezorgden.
Het personeel vond het voordeel in hun twee spitsen: Ritchie (veel pressie naar voren) en vooral de razend snelle Fouad (2 doelpunten) die de verdediging van de leerlingen tergde.
Het eerste doelpunt viel uit het niets: een fout van de keeper, deze had de bal klemvast moeten hebben, werd verzilverd door de razendsnelle Foaud: 1-0.
De meevoetballende coach van de leerlingen, Toine Simonis, wist de ploeg goed uit deze onvoorziene dip te coachen door zijn ploeg geëmotioneerd te motiveren de tegenaanval  in te zetten. Hierdoor wisten de leerlingen al snel na de tegenvaller, met een schitterende actie die eindigende in een scrimmage voor het doel, het gelijk op het denkbeeldige scorebord te plaatsen: 1-1.
Het personeel was duidelijk van zijn stuk door de gelijkmaker en had moeite om de gelederen bij elkaar te houden, ondanks het fanatieke dirigeren van supercoach mevrouw Homburg.
Gestructureerd en snel combinerend zochten de leerlingen fel de aanval, met een goed voetballende Abe in het vooruit. Het was even pompen of verzuipen voor het personeel, maar tegen elke verwachting in viel het doelpunt aan de andere kant, met een goede portie geluk wist aardrijkskundedocent Vincent Krolis de bal bij de leerlingen binnen te werken: 2-1 voor de personeelsploeg. Deze tegenslag was maar moeilijk te verwerken voor de leerlingen. Men liet de hoofdjes hangen en ze vergaten de draad op te pakken. Zowel het personeel als de leerlingen waren merkbaar vermoeid door alle strijdwoede en de snikhete zon. Van beide kanten werd het voetbal minder en hing het toch om de individuele klasse van sommige spelers… Fouad, duidelijk vermoeid, maar in een hoofdrol, verwerkte zijn laatste greintje energie in een verwoestend schot van 18 meter in de kruising van het doel van de leerlingen. Met een heroïsche poging schampte de keeper van de leerlingen, Alexander Otto Geert  Galema, nog de bal, maar kon het doelpunt ondanks zijn majestueuze vliegduik niet voorkomen: 3-1. De leerlingen moesten nu van diep komen om in ieder geval gelijkspel te behalen. Na een weergaloze actie, waarbij hij door de verdediging van het personeel slalomde, scoorde Abe Sweep een schitterend doelpunt: 3-2!  Alle zeilen bij voor de personeelsploeg om de 3-3  te voorkomen… Tot opluchting van het personeel, die echt op hun tandvlees liepen, volgde al snel het fluitsignaal van scheidsrechter Ron de Jager (die de wedstrijd overigens zeer strak leidde) en kondigde daarmee het einde van dit jaarlijks terugkerende spektakel aan. Dat was gelukkig voor het personeel, want de gelijkmaker hing in de lucht!

Het was een mooie dag, zie foto’s: