Girlsday 2018

In de vroege ochtend werden we gastvrij ontvangen door twee vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam. Na het voorstelrondje werden we in drie groepen verdeeld. Voor iedere groep stond een andere activiteit op het programma:
 
•            Rondleiding en demonstratie in test lab van de afdeling Technisch Beheer van de gemeente Rotterdam.
 
•            Script maken samen met een Graphic Facilitator van de gemeente Rotterdam
 
•            Uitvoeren van script op de robot van de gemeente Rotterdam, PepperT
 
Ik ben met de eerste groep meegelopen naar de kelder, waar een testruimte was. De leerlingen kregen een uitgebreide uitleg hoe het netwerk in grote lijnen werkt. Ook werd een kleine demo gegeven over het plaatsen van een eenvoudige bonnenprinter voor winkels.
De groepen wisselden, zodat iedereen aan elke activiteit kon deelnemen. In de tussentijd stond er een tafel vol heerlijke gebakjes klaar. De leerlingen kregen op deze dag ook bezoek van een regionale tv-zender: OPEN-Rotterdam. Een aantal leerlingen werd geïnterviewd en even later kwam de baas van de gemeente Rotterdam, gemeentesecretaris mevrouw I. Sjerps. Bijzonder geïnteresseerd in de leerlingen bleef zij de gehele workshop meedoen. Ze vertelde uitgebreid over haar carrière en liet zo zien dat je als vrouw veel kan bereiken als je positief blijft werken aan je toekomst. Het was een bijzonder moment voor de leerlingen.
Als afsluiter ging de hele groep op de foto, inclusief robot Peppert. Het was een mooie, leerzame dag met een hopelijk betere kijk op techniek voor de meiden.