Evenement EIM Girlpower

Donderdag 5 oktober was het evenement EIM Girlpower bij de Erasmus universiteit.

Uit de hele omgeving van Rotterdam werden meiden uitgekozen. Van het RML werden deze meiden uit de 4e en 5e jaarlaag gekozen: Pierik, Kaoutar, Cato, Hale, Tess, Doris, Indi en Valéria.

Alle deelnemende meiden werden verdeeld over ongeveer 20 vrouwelijke hoogleraren, die een vak gaven waar een meisje in geïnteresseerd is. 

In de vroege middag waren alle meiden bij hun hoogleraren. In dat deel van de dag konden de meiden kennismaken met het vak dat de hoogleraar geeft en hoe je je het best kunt voorbereiden op de toekomst met veel tips. 

Ik (Valéria) was met Hale bij een hooglerares die op de afdeling Allergologie in het Erasmus MC werkt. Van te voren kon je aangeven welke studierichting je op wilde en zo werd je geplaatst bij een hooglerares. Ik had aangegeven dat ik de technische kant op wil, maar op de Erasmus universiteit hebben ze geen technishe studies. Ik werd dus bij Hale geplaatst. Hale had aangegeven dat ze geneeskunde wil gaan studeren. Hale en ik hebben veel tips gekregen over later en hoe we alles moeten aanpakken. Later mochten we een afspraak van een patiënt bijwonen. De patiënt had bepaalde allergische klachten en de dokter wilde een huidtest gaan afnemen. Daar mochten wij ook bij zijn. De patiënt werd even duizelig, maar dat was gauw weer over. Hierna gingen we met de uitslag naar de professor. De professor ging met de dokter overleggen wat ze hem als advies zouden geven. 

Zo hebben Hale en ik kunnen zien hoe het allemaal gaat in een ziekenhuis. We hebben veel geleerd en we zijn erg geïnspireerd.

 

Na het deel met je hoogleraar ging iedereen naar Het Paviljoen op de Erasmus universiteit. Sommige meiden waren in het Erasmus MC geweest en die moesten dus nog reizen naar de universiteit. 

Eenmaal bij het Paviljoen aangekomen, kreeg iedereen een drankje en mochten we een theater in. Daar ging je in groepjes staan en per groepje stond er een professor. Met je groepje ging je bepaalde discussies houden:

1) stereotype 

2) risico’s nemen

3) rolmodel 

Na elke discussie kon je via je telefoon op een site een steekwoord invoeren over de discussie en zo verscheen een heel woordweb dan op een grote scherm. Ook werd aan sommige meiden per groepje de microfoon gegeven om hun hun mening te laten vertellen. Tijdens deze discussies werd er ook geruild van groepje en kon iedereen dus kennismaken met de andere meiden. Er was een erg leuke sfeer, vooral ook door de microfoniste Dori. Het was een erg leuke en inspirerende dag!

 

Valéria (4VWO)