Eerste editie literair café

Afgelopen vrijdag vond op het RML de eerste editie plaats van het literair café. De in Berlijn woonachtige oud-leerling Karolien Berkvens presenteerde haar boek: Het uur van Zimmerman en onze eigen docent Cor de Jong presenteerde zijn debuut: De aanname. De school is natuurlijk apetrots op deze twee Montessoritelgen.

Daarom werd de mediatheek omgebouwd tot gezellig alcoholvrij café waar onder het genot van een hapje, collega’s, oud-collega’s, leerlingen en – bijzonder leuk – ook diverse oud-leerlingen de auteurs geinterviewd zagen worden door schoolkrantredacteur Jini. Ze had dit bijzonder goed voorbereid waardoor we veel over de motieven en werkwijze van Cor en Karolien te weten kwamen. Boekhandel Amesz had een eigen stand, waar de gesigneerde boeken als warme broodjes over de tafel gingen. Ook worden beide boeken klassikaal behandeld en is het wachten op het eerste boekverslag.

In het boek van Cor is een grote rol weggelegd voor de wereld van het voetbal. Alleen daardoor is het al vrij uniek in zijn soort, dus een verfilming sluiten wij op termijn ook zeker niet uit. De sfeer van de middag was bijzonder geanimeerd, zeker ook door de gemeleerde samenstelling van het gezelschap. En wat geeft het toch altijd een gevoel van trots wanneer we ons realiseren dat zo’n prachtig leuk mens als Karolien Berkvens toch ook een beetje door haar jaren op onze school gevormd is. Het literair café was een zeer geslaagd evenement dat zeker een vervolg verdient. We hopen dat Karolien en Cor maar tot veel inspiratie mogen dienen voor al ons op het RML aanwezige literair talent.