Eenakter succes!

Donderdag 12 maart jongstleden speelde het RML tijdens het jaarlijkse Eenakterfestival van Jeugdtheater Hofplein de voorstelling ‘The Truth About Kate’. Twee leerlingen vertellen over hun ervaringen:

“In 2015 hebben we ons weer met veel plezier ingezet om een bijdrage te leveren voor het Eenakterfestival. Donderdag 12 maart was het zover. Het Montessori was als derde en tevens laatste van de avond aan de beurt. Alle spelers waren super nerveus en deden de gekste dingen om van de spanning af te komen. Op de gangen van het Hofpleintheater zag je spelers van het Montessori zingen, rondjes lopen en dansen en dit allemaal 10 minuten voordat we op moesten, we leken wel een stel gekken!

 Ook vonden Ali en Imani het handig om 10 minuten voordat we op moesten ons dansje te oefenen en nog wat aan te passen: stress!  Het moment was aangebroken, we worden aangekondigd en een daverend applaus klonk. Gefluister in de coulissen, het liedje ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz klonk door de zaal. Nu was het echt beginnen, dit was het moment om al je spanningen los te laten en te doen wat je moet doen. Na eindeloos repeteren is iedereen nog steeds bang om zijn of haar tekst te vergeten al zouden we onze teksten moeten kunnen dromen.

PENG! Wat hebben we geknald, iedereen zat helemaal in zijn of haar rol. Tijdens de laatste scene stond ik in de coulissen met Hansje en Iris. We kregen echt bizar kippenvel van de eindscène, waarin onze hoofdrolspeelster Jessica Dos Reis haar monoloog opvoerde. We stonden met zo’n goede energie op het podium: we waren echt één. Na ons stuk ontvingen we een staande ovatie en wat een euforisch gevoel bracht dat met zich mee!

De reprise van ‘The Truth About Kate’ kunt u zien op school, op donderdag 26 maart om 19:00. Als u de voorstelling gemist heeft, is dit het laatste moment dat u hiervan kun genieten, mis deze kans niet !”

Sara Ruimwijk (Actrice)

 

“Vorige week vond het eenakterfestival in het Hofpleintheater plaats. Dit is een festival waar verschillende scholen in de omgeving van Rotterdam aan deelnemen. Het thema van dit jaar was ‘connected’. Onze school was donderdagavond aan de beurt. Gelukkig waren er veel docenten en leerlingen aanwezig om de acteurs en regisseur Yol Hoefnagels aan te moedigen. 

De avond begon met een stuk van het Stedelijk Gymnasium Schiedam met ‘Wat de hek?’ daarna volgde De Theater havo/vwo met ‘Prometheus’. En toen als klap op de vuurpijl het RML met ‘The Truth About Kate’.
Het stuk gaat over Kate, een bescheiden meisje dat ineens beroemd wordt. Kate komt in aanraking met alle ups en downs van het leven, waar ze volledig in op gaat. Ik vond dat dit stuk veruit het beste van de avond was. Het was niet alleen komisch, maar zeker ook ontroerend.
Er was ook nog aan het thema gedacht, met een kleine camera filmden de acteurs één voor één elkaar en deze beelden werden via de beamer op de muur geprojecteerd.

Kortom ik heb genoten en ik denk dat ik ook voor de rest van het publiek mag spreken, want de acteurs kregen een welverdiende staande ovatie!

 Nu zul je je afvragen of onze school in de prijzen is gevallen. Jazeker wel! De hoofdrolspeelster Jessica Dos Reis kreeg de prijs voor beste vrouwelijke rol! En de jongens Ali Paredes en Wanja van Hulten zijn beiden genomineerd geweest. De andere acteurs die bij droegen aan dit succes waren: Hansje Veen, Imani Lima Goncalves, Iris van der Rest, Joren Smits, Titus van Lierop, Sara Ruimwijk, Semmi Oudejans.

Het was een succesvolle avond en als we geluk hebben wordt het stuk “The Truth About Kate’ binnenkort (donderdag 26 maart 18.30 – 19.00 uur) op school gepresenteerd.”

Marèse havo 5 (Bezoeker)

Foto’s: