De eerste open lesmiddag

Op 7 december had het Montessori Lyceum tijdelijk zo’n 200 leerlingen meer. Want op deze eerste open lesmiddag kwamen leerlingen uit groep 8 (en soms ook groep 7) van de basisschool een aantal lessen volgen om te ervaren hoe het er aan toe gaat op de middelbare school en op het RML in het bijzonder. Er werd hard gewerkt deze middag! Bij biologie maakten de leerlingen kennis met het thema ‘bloedsomloop’, bij Nederlands werden gedichten bestudeerd, bij geschiedenis ging het over de gladiatoren, bij Frans werd vooral in het Frans gesproken, bij de Klassieke Talen werd er al vertaald vanuit het Latijn en maakten de leerlingen ook al kennis met Grieks, bij aardrijkskunde werden landkaarten bestudeerd en bij Engels leerden ze van alles rondom het thema ‘Christmas’. Ook werd er gesport, gerekend en werden er absurdistische kunstwerken gemaakt in slechts een half uur. Moe maar voldaan ging iedereen om 4 uur weer naar huis.

We hopen dat jullie een leuke dag hebben gehad en wie weet zien we je terug op de open dag op 26 januari, of op een kennismakingsgesprek
Sta je op een van de onderstaande foto’s en wil je dat liever niet? Stuur dan een mailtje naar brg@rml.nl, dan wordt de foto zo spoedig mogelijk verwijderd.
Heb je de open lesmiddag gemist en wil je ook graag lessen volgen op het Montessori Lyceum? Meld je dan aan voor de open lesmiddag van 15 februari 2017, via administratie@rml.nl.

Foto’s van de lesmiddag: