De aanname – Cor de Jong

Een sombere dag met regen en wind en flink wat ziekmeldingen omdat de virussen welig tieren op school, was voor onze collega Cor de Jong juist een lichtpunt in de donkere novembermaand. Na tijdenlang hard werken verscheen nu eindelijk zijn prachtige roman officieel in de winkel. Hij was dan ook het stralende middelpunt op zijn boekpresentatie die plaatsvond in het Kasteel.

In een mooie ruimte van het Spartastadion groette Cor iedereen die binnenkwam, waarna de gasten een lekker drankje konden halen en even kletsen met wat bekenden.
Na een half uurtje klom Roel van Diepen, redacteur van de van uitgeverij Lebowski op een podium en vertelde hoe Cor bij uitgeverij Lebowski terecht is gekomen. Ook werd de prettige samenwerking benoemd en zijn talent benadrukt. Als collega wist je wel dat Cor aan een boek werkte, maar hoe hard er eigenlijk gewerkt is, werd in zijn toespraak pas echt duidelijk.

Voordat Cor aan zijn signeersessie begon, bedankte hij onder andere de uitgeverij, zijn familie en vrienden. Zijn moeder was de dag ervoor jarig geweest en Cor had haar nog geen cadeau gegeven. Zij kreeg dan ook het allereerste exemplaar in haar handen gedrukt.

Het was een bijzonder moment voor Cor, maar ook voor zijn trotse collega’s. Bovenbouwleerlingen kunnen dit boek zonder twijfel op hun leeslijst zetten!

Sophie Dooren-Landa

‘De aanname’
Is verkrijgbaar op bol.com en in de winkels!

De levens van de gepensioneerde voetbalscout Jake en de talentvolle jonge voetballer Colin kruisen elkaar wanneer Colin, op basis van Jakes allerlaatste scoutrapport, wordt gevraagd te komen spelen voor een profclub. Terwijl Jake worstelt met zijn verleden, een alcoholprobleem en zijn gezondheid, lijkt Colins droom werkelijkheid te worden. Maar als het succes komt en hij de kans krijgt om zich onsterfelijk te maken, neemt zijn carrière een onverwachte wending en rijst de vraag of hij wel de juiste keuzes gemaakt heeft.  

De aanname is een trefzekere en loepzuiver geschreven roman over hoe we aan de zijlijn toekijken terwijl het verloop van onze levens door anderen wordt bepaald.