Dag van de literatuur

Donderdag 9 maart 2016 bezochten 60 montessorianen de vijftiende editie van de Dag van de Literatuur in de Rotterdamse Doelen. Zowel prominente als opkomende auteurs traden op in talkshows, gaven interviews, droegen voor en signeerden hun werk. Naast heel veel literatuur was er ook aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans, al dan niet in combinatie met literatuur.

Minister Bussemaker opende het festival. Vervolgens droeg Derek Otte aansprekende poëzie voor, waarna Tim Hofman Herman Koch kort interviewde.

 

 

Na de koffiepauze mochten drie leerlingen van onze school de schrijvers Gustaaf Peek, Edward van de Vendel en Khalid Boudou interviewen. Hester, Sofie en Sjef hadden zich voortreffelijk voorbereid. Na afloop ontvingen zij dan ook meer dan terecht van alle kanten veel complimenten. Edward van de Vendel schreef op zijn Facebookpagina:

“Dit was zo tof. Samen met Khalid Boudou en Gustaaf Peek bevraagd worden op de #dagvandeliteratuur. En Sjef, mijn interviewer stelde vragen die nog nooit gesteld werden. Superbe”