CKV nieuwe stijl

Het vak CKV ondergaat momenteel in het hele land een grote metamorfose: nieuwe eisen, andere opzet, andere inhoud. Ook het RML gaat mee in de vaart der volkeren, al blijven sommige dingen hetzelfde. Wat bijvoorbeeld niet verandert is dat op onze school vrijwel al het lesmateriaal en alle opdrachten door de docenten CKV zelf bedacht en gemaakt worden.

Voor de vierdeklassers betekent het echter wel dat ze dit jaar geconfronteerd werden met een nieuwe eindopdracht bij het onderdeel ‘vormgeving’. Ze kregen de opdracht om, als echte interieurdesigners, een huis in te richten met designmeubelen. Een poppenhuis, weliswaar, maar toch…

Eerst een designmeubel uitzoeken, daar informatie over opzoeken, vervolgens het op schaal namaken met gebruik van verschillende materialen, het meubelstuk voorzien van een zelf ontworpen logo en dat hele proces ook nog eens documenteren met behulp van foto’s (die dan ook weer verwerkt moesten worden in een fotostrip met tekstballonnetjes): het was een hele klus. De resultaten mogen er echter zijn!