Certificaat voor LAPP-Toppers

Het RML feliciteert:

Eva en Sammy Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Loes, Boris en Michiel Sterrenkunde

Wessel Informatica

Wouter Wijsbegeerte

Yves (Duitse Taal en Cultuur)

Op donderdag 24 april vond de certificaatuitreiking plaats aan de LAPP-Top-studenten van de Universiteit van Leiden. Onder hen maar liefst acht Montessorianen van het RML!

Na een strenge selectie werden deze leerlingen toegelaten tot LAPP-Top (Leiden Advanced Pre-University Program for Top students), waarna zij de afgelopen maanden zo’n 6 tot 10 middagen – afhankelijk van het programma dat ze volgden – met de trein naar Leiden reisden voor (werk)colleges, onderzoek en practica.

Op 24 april werden alle LAPP-Top-programma’s afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst, waarbij in verschillende collegezalen van het Gorlaeus Laboratorium door de LAPP-Topstudenten presentaties werden gehouden. Bij Wijsbegeerte nam Wouter met verve een deel van de presentatie voor zijn rekening.

Onze leerlingen hebben LAPP-Top een leuke en leerzame ervaring gevonden, waarbij ze veel hebben geleerd en alvast even hebben kunnen ervaren hoe het is om student te zijn. Na de presentaties werd aan de LAPP-Topstudenten, in aanwezigheid van ouders, (universitair) docenten, PRE-mentoren en medestudenten, officieel het certificaat uitgereikt, en was er een feestelijke borrel. Vanzelfsprekend is de school bijzonder trots op deze veelbelovende jonge wetenschappers!