Brugklasdag 2014

Dinsdag na de voorjaarsvakantie vond de jaarlijkse brugklasdag plaats. Ook dit jaar had de Bond samen met de Bondscoaches weer een leuk, gevarieerd programma klaar voor alle leerlingen. Na de pauze begonnen we in de aula, waar bekend werd gemaakt welke leerlingen de taartenwedstrijd hadden gewonnen. Zij konden direct hun prijs (kantinebon) in ontvangst komen nemen. Daarna werd er per klas taart en drinken gehaald. Er was keuze genoeg in het ‘taartenlokaal’, want iedereen had weer goed zijn best gedaan!

brugklasdag 2014 (1)

De klassen die hun taart op hadden vertrokken met hun mentor, de leerlingmentoren en een paar Bondsleden op de fiets naar de ijsbaan in Rotterdam. Lekker sportief op de fiets dus dit jaar, in plaats van met de bus naar Den Haag! Het schaatsen op deze, voor ons nieuwe, ijsbaan was een groot succes. Je kon op de echte ijsbaan rondjes schaatsen, maar ook op de oefenbaan eerst voorzichtig het schaatsgevoel in de benen krijgen. Op de oefenbaan werd het al gauw een dolle boel omdat de stoelen die je ter ondersteuning kon gebruiken al gauw voor allerlei leuke spelletjes werden ingezet. Gelukkig verliep het schaatsen en de fietstocht zonder al te veel botsingen en hoefden we dit jaar niet naar de Eerste Hulp.

brugklasdag 2014 (12)

Tegen drie uur was iedereen weer terug op school en was het tijd voor een rustiger onderdeel: film in de aula. Na de film volgde er nog friet met een snack om weer nieuwe energie op te doen. Een bijzondere ervaring, patat eten met je klas in een leslokaal! Na het eten was er nog even tijd om je om te kleden en je op te tutten als je dat wilde en daarna mochten de voetjes van de vloer in de disco. Om half 8 ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis.

brugklasdag 2014 (17)

BRG