Bondstraining in Amsterdam

Na een jaar de bondsverkiezingen te hebben overgeslagen, barstte het op dinsdag 12 en woensdag 13 maart los! De aula hing als vanouds weer vol met posters en werden er driftig (duurzame) hebbedingetjes aan de leerlingen uitgedeeld door de kandidaten en hun campagne teams.
De leerlingen konden hun stem daarnaast laten beïnvloeden door goed te kijken naar de presentaties en te luisteren naar de debatten (voortreffelijk geleid door de heer Bakker).

Op donderdag 14 maart kon er in de KWT voor het eerst digitaal gestemd worden en mede dankzij deze innovatie was de winnaar bij de bondscoaches al snel bekend. Vrijdag 15 maart werd de uitslag bekend gemaakt op social media; acht spiksplinternieuwe leden voor de bond, gekozen door de leerlingen zelf.

Traditiegetrouw volgde een aantal weken erna het zogenaamde bondsweekend. De bondsleden leren op deze dagen elkaar heel snel, heel goed kennen. Samen met de bondscoaches mevrouw Faulkner en meneer Peereboom reisden ze op donderdag 28 maart in de vroege ochtend af naar Amsterdam. Met als uitvalsbasis het Stayokay aan het Vondelpark werden er talloze activiteiten ondernomen in het kader van teambuilding. De leerlingen en de coaches gaven een presentatie over zichzelf, de coaches presenteerden onder andere de financiële details van feesten die in de afgelopen jaren zijn gegeven door eerdere bondsleden en er werd driftig gebrainstormd.
De bondsleden werden vervolgens gedropt in een escaperoom waar ze zich wonderwel ruim binnen de tijd weer naar buiten wisten te puzzelen. Als bondslid moet je niet bang zijn om op mensen af te stappen, deze skill werd getest middels een speurtocht waarin allerlei opdrachten op historische plekken in Amsterdam vervuld moesten worden en vastgelegd met een foto of een filmpje. Na nog een half uurtje te hebben gegamed in een echte ouderwetse speelhal werd het tijd om een hapje te eten in de Stayokay.
De rest van de avond is heel nuttig gebruikt om te brainstormen over de aankomende feesten die door de Bond worden georganiseerd. Ideeën waren er genoeg!

Op vrijdag bleek het prachtig weer en togen we gezamenlijk naar het Vondelpark. Binnen de bond zijn er verschillende functies te vervullen, de rollen van voorzitter, vice-voorzitter, secretaris, onderbouw vertegenwoordiger, creative director, public relations manager en producer moesten verdeeld worden onder de kandidaten. Best een lastige klus voor de coaches, want stiekem hoopt iedereen voorzitter te mogen zijn. Met veel tact en intensief overleg tussen de coaches is er voor ieder bondslid een passende taak gevonden en na een ijsje in het park werd het tijd voor de lunch in het Stayokay (snacks uit de frituur, yum!) Na de snacks werd het tijd om weer richting Rotterdam te vertrekken.

We kijken als coaches terug op een uitermate geslaagd bondsweekend, we hebben een uitermate hechte groep van leerlingen die zich voor de volle 100% wil inzetten om de RML bond 2019-2020 onuitwisbaar op de kaart te zetten. U hoort snel weer van ons!