Bij gym staan de bruggers zelf ‘voor de klas’

De leerlingen van B1 & B2 geven zelfstandig les tijdens LO.

Bij het vak lichamelijk opvoeding staat bewegen centraal. Hierbij ervaren leerlingen veel verschillende sporten. Op deze manier krijgen de leerlingen een brede sportontwikkeling. Tegenwoordig is er een verdieping in het VWO programma bij het vak lichamelijk opvoeding. Deze verdieping houdt in dat leerlingen zelfstandig een les verzorgen.

Op sportverenigingen worden de meeste trainingen namelijk gegeven door vrijwilligers. Hier willen wij de leerlingen kennis mee laten maken en op voorbereiden. De leerlingen krijgen in tweetallen een opdracht om zelfstandig een deel van de LO les te geven. Ze maken een lesvoorbereiding en verzorgen de les uiteindelijk. Aan het eind worden er door de medeleerlingen tips en tops gegeven.

Mevrouw M. van den Berg (brugklascoördinator):

Toen ik als brugklascoördinator de leerlingen uit B1 en B2 iets wilde mededelen kwam ik midden in een superleuk spel terecht waarbij meerdere (zachte) ballen door de zaal gingen, leerlingen over de kast sprongen en matten in de hoeken van de zaal verdedigd moesten worden, terwijl er ook scheidsrechters met fluitjes het spel in goede banen leidden. Een soort combinatie van trefbal en andere spellen. Daar wilde ik wel meer over weten, want dat spel kende ik niet. Heel leuk om te horen dat leerlingen uit deze klassen dit spel helemaal zelf uitgedacht hebben en het ook zelf aan hun klasgenoten hebben uitgelegd en er les in hebben gegeven. Kan het Montessoriaanser?”