Afscheid van 5 steunpilaren

Afscheid van Barbara Ingen Housz, Elisabeth van Vreeswijk, Jan van Doorn, Paul Degenaar en Aad Kaptein

Afgelopen woensdagavond 8 juni was de aula feestelijk aangekleed om afscheid te nemen van vijf docenten die lang op het RML hebben gewerkt en veel voor de school hebben betekend. De rector had voor alle afzwaaiers een mooie speech en een prachtige bos bloemen en collega’s waren in de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen.

Na het officiële gedeelte zorgde een aantal collega’s voor een cabaret dat zijn weerga niet kent in de geschiedenis van de school. Het format van De Wereld Draait Door was veranderd in RML Draait Door, hetgeen gelegenheid gaf om vele onderwerpen de revue te laten passeren. Zo had Matthijs van Nieuwkerk (Jeroen Vogel) Elisabeth van Vreeswijk (Nina Matser) als tafeldame en was er directe videoverbinding met Maarten van Rossem (Maarten van Beek). Helaas bleek Alexander Klöpping niet te kunnen komen vanwege een knieoperatie maar gelukkig was Paul Degenaar bereid om de nieuwste ICT snufjes te komen uitleggen. De secties van de afscheidnemende docenten hadden flink hun best gedaan om hun ABBA langspeelplaten af te stoffen om vervolgens luidkeels mee te kunnen zingen met de diverse afscheidsliederen. Zelfs onderwerpen als De Schone School kregen aandacht en aan het einde van het programma was er een Lucky TV die menig docent de tranen over de wangen deed rollen. Aangezien het woensdag was werd Nico Dijkshoorn (Willem Jan Kok) van stal gehaald en zijn gedicht was werkelijk van een uitzonderlijke schoonheid dit keer. Met de bril in de mond keek hij na afloop tevreden het publiek rond.

Het was een geweldige avond waarop we met z’n allen even terug in het verleden waren, maar ook kritisch naar het heden hebben gekeken. Het was verademend om daar zo om te kunnen lachen!

We wensen de afscheidnemende docenten alle goeds voor de toekomst en hopen dat zij nog eens terug zullen denken aan deze fantastische avond. De foto’s in de slidehow vertellen de rest van het verhaal:

Annemiek Wegman